Airconditioner op zolder

Slaap jij op een zolder waar het in de zomer benauwd en warm is en zou je graag wat verkoeling hebben? Heb je daarnaast problemen met jouw nachtrust? Of werk jij op een zolderruimte waar het moeilijk is om jezelf te concentreren? Een airconditioner op zolder kan dé oplossing zijn hiervoor. Een goede temperatuur in de slaap- en/of werkkamer is namelijk essentieel voor een goede nachtrust en concentratie. Naast verkoelen kan een airconditioner ook jouw zolder verwarmen zodat je in de winter ook geniet van een fijne temperatuur.

Offerte aanvragen

Onze airconditioners voor in de slaapkamer

Wij werken met A-merken en adviseren je graag vrijblijvend over de beste klimaatoplossing voor jouw situatie. Ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden? Bekijk dan alvast onze modellen.
Bekijk alle producten

Een zolderruimte is een plek waar de temperaturen flink op kunnen lopen tijdens de zomermaanden. Dit is niet gek, want warme lucht stijgt naar boven en bovendien schijnt de zon er rechtstreeks op. Met een airco op zolder is deze ruimte een stuk beter te verdragen. De juiste temperatuur op zolder is van belang voor een goede nachtrust (indien je er slaapt) of een goede concentratie (indien je er werkt). Een airconditioner op zolder kan daar aan bijdragen en jouw rust aanzienlijke verbeteren en zorgen voor meer comfort. Bij een airconditioning denk je misschien direct aan het verkoelen van de zolder in warme zomermaanden. Maar een airconditioner is naast verkoelen ook uitstekend te gebruiken om ruimtes energiezuinig te verwarmen tijdens de winter. Nova Clima levert en installeert klimaatoplossingen waarmee jij je woning of bedrijf duurzaam kunt verwarmen en koelen. Ons aanbod bestaat uit all-electric warmtepompen, hybride warmtepompen, warmtepompboilers en lucht-lucht warmtepompen (airconditioners).

Persoonlijk en nauwkeurig

Jouw perfecte klimaatoplossing begint bij een ontwerp die is afgestemd op jouw situatie. Daarom voorziet Nova Clima altijd van vrijblijvend advies met een persoonlijke benadering.

Gecertificeerd en betrouwbaar

Onze ervaren monteurs zijn f-gassen gecertificeerd en werken met oog voor detail. Ze zijn vakkundig, betrouwbaar en klantvriendelijk. Benieuwd naar de ervaringen van anderen? Lees dan onze recensies.

Lees meer
Snel en betaalbaar

Binnen één week vrijblijvend advies en een offerte op maat, zonder verrassingen achteraf. Bij Nova Clima ben je verzekerd van een klantgerichte behandeling.

Wat is de beste airconditioner voor jouw zolder?

Een airconditioner kan van grote waarde zijn in jouw slaapkamer of kantoor. In veel gebouwen wordt het in de zomer erg warm waardoor je, vooral tijdens het slapen en werken, graag verkoeling hebt. Het verbetert de nachtrust en zal er daardoor indirect ook voor zorgen dat jij productiever de dag kan doorbrengen. Een goede keuze is een split unit airconditioner waarbij de airconditioner uit twee delen bestaat, namelijk een buitenunit en binnenunit. Een fijn voordeel van een split unit airconditioner is dat de airconditioner stil en energiezuinig is. Met name een stille airconditioner is fijn voor de zolder, zodat je er geen last van hebt als je in slaap probeert te komen of een belangrijke meeting hebt voor jouw werk.

Op zoek naar airconditioners voor andere ruimtes

Welke airconditioner voor jouw zolder?

Een airconditioner kiezen doe je natuurlijk niet zomaar. Je wil tenslotte een airconditioner die ervoor zorgt dat jouw zolder koeler wordt, dus zal je een airconditioner moeten kiezen met een hoog genoeg vermogen. Bij het kiezen van een airconditioner zal je er rekening mee moeten houden dat de grootte van de airconditioner hier een rol in speelt. Daarnaast speelt ook de ligging een rol. Op zolder heb je de hele dag zon, dus zal je een ander type airconditioner nodig hebben dan een kamer die op het noorden ligt. Het koelvermogen moet daarom precies goed zijn. Een te laag vermogen zal zorgen voor een warme zolder en een te hoog vermogen zal ervoor zorgen dat je in de tocht ligt. Wil jij informatie voor het kiezen van een airconditioner? Neem dan nu contact op met ons team.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Op basis van een adviesgesprek aan huis stellen wij graag een vrijblijvende offerte op maat voor je samen.

  • Altijd persoonlijk advies voor de juiste oplossing
  • Een volledige prijs, zonder verrassingen achteraf
  • Gratis en geheel vrijblijvend